Contact

Employer branding strategie in samenwerking met TSG

Klantcase

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠De samenwerking tussen TSG en Chantal van der Cingel kwam voort uit een gezamenlijke connectie. TSG liep al langere tijd tegen een herkenbare uitdaging aan: hoe vind je in een krappe arbeidsmarkt de juiste mensen? Ondanks hun inzet via LinkedIn en advertenties in kranten, lukte het maar niet om vacatures in te vullen. De behoefte aan nieuwe collega’s was groot, maar de respons bleef uit. Het werd duidelijk dat er behoefte was aan een concrete employer branding strategie. 

Over TSG

TSG helpt bedrijven in de agrarische sector en mosselverwerkende industrie met industriële automatisering. Denk aan het automatiseren van complete productielijnen en het installeren van licht- en krachtinstallaties. Van transportbanden, sorteermachines en verpakkingslijnen tot industriële ventilatiesystemen en verlichting in productiehallen.

De zoektocht naar goed personeel

Net als veel andere technische bedrijven worstelt TSG met het invullen van hun vacatures. Ze adverteerden al eerder in de krant en waren actief op LinkedIn. Toch bleven de reacties uit. Daardoor ontstond de vraag: “Hoe kunnen we marketing op de beste manier inzetten om nieuw personeel te werven?”

Waarom TSG samenwerkte met Chantal

De samenwerking startte met een kennismaking op kantoor bij TSG. “Bij de kennismaking heeft Chantal duidelijk uitgelegd hoe ze te werk gaat en hoe zo’n traject eruit komt te zien.” vertelt TSG. “Dit gaf voor ons een goed beeld wat de bedoeling was. Dat heeft ertoe geleid dat we het traject zijn begonnen. We hadden het gevoel dat Chantal ons echt kon helpen om aan onze vraag te voldoen.”

Van employer branding strategie naar actieplan

We begonnen met een survey onder alle medewerkers van TSG. Daarmee kregen we inzicht in wie er werken, wat zij belangrijk vinden in hun werk, waarom ze bij TSG werken en hoe zij media gebruiken. Deze input maakte zichtbaar waar overeenkomsten zaten én waar behoeften uiteenliepen in verschillende doelgroepsegmenten.

Tijdens een interactieve sessie onderzochten we vervolgens samen wat TSG aantrekkelijk maakt als werkgever. Wat maakt het werk inhoudelijk interessant? Hoe ziet de toekomst eruit? Op welke punten biedt TSG  waarde aan de medewerkers? En waarin onderscheidt TSG zich binnen de sector? Ook formuleerden we duidelijke doelen met betrekking tot employer branding en de werving van nieuw personeel.

In een vervolgsessie vertaalden we alle inzichten naar een concreet actieplan. Samen bepaalden we welke stappen TSG gaat zetten om de gestelde doelen te behalen, inclusief een tijdsplanning. Daardoor beschikt het team nu over alle handvatten om zelfstandig en doelgericht aan de slag te gaan met employer branding en werving.

Dit geeft TSG precies de richting die ze zochten. De weg ernaartoe is nu duidelijk en meetbaar. “We hebben het traject als heel waardevol ervaren. Het was goed om te kijken wat de specifieke wensen en behoeften zijn van degenen die hier eventueel komen solliciteren. We hebben een goed beeld gekregen wie we als bedrijf zijn, wat we doen en naar wie we op zoek zijn. We weten nu hoe we het beste onze wervingsstrategie aan kunnen pakken en zijn er direct mee aan de slag gegaan. Doordat we nu tips hebben gekregen en een tijdlijn hebben gemaakt, loopt het soepel, zonder dat het te veel tijd kost. We hebben vertrouwen dat we met deze aanpak sneller resultaat gaan zien”, geeft TSG aan.  

Partner voor de toekomst

Ondanks dat er na de eerste maand nog geen collega’s zijn aangenomen, werpt de nieuwe aanpak al wel zijn vruchten af. Sinds de start is bijvoorbeeld de organische interactie op LinkedIn flink toegenomen en adverteren ze gericht op Facebook en Instagram onder de doelgroep. Die groeiende aandacht zorgt voor meer naamsbekendheid en een groter bereik. Ook ervaren ze meer sollicitaties sinds ze gestart zijn met de uitvoering van het actieplan. Employer branding bewijst zich zo niet alleen als wervingsinstrument, maar ook als versterking van het totale werkgeversimago van TSG.

De employer branding strategie staat en met het actieplan kan TSG zelfstandig aan de slag. Maar dat betekent niet dat ze er alleen voor staan. Chantal blijft betrokken bij vragen, denkt actief mee in de uitvoering en helpt bijsturen waar gewenst.